Președintele raionului Sîngerei, Gheorghe Corcodel, care a rămas fără funcție în urma unei decizii a instanței privind anulare a procesului-verbal prin care a fost ales la conducerea raionului, a părăsit Partidul Democrat și a aderat la grupul Pro-Moldova. Anunțul a fost făcut de deputatul Sergiu Sîrbu, pe pagina sa de facebook.

Parlamentarul scris că, alături de Corcodel, ar fi plecat peste 80 de la sută din organizația raională a PDM din Sîngerei.

Astăzi Președintele raionului Sîngerei cu peste 80 la sută din toată organizația raională PDM din Sîngerei (primari, consilieri etc) au decis să părăsească partidul și să declare susținere pentru noul proiect politic Pro Moldova. Mulțumim de susținere, dragi colegi! Indiferent de presiunea enormă și intimidările la care sunteți expuși, noi vom lupta alături de DVS pentru interesele oamenilor și numai Pro Moldova!”, a scris Sîrbu.

 

Amintim că, ieri, Judecătoria Bălți a emis o hotărâre, în baza unei cereri a consilierilor socialiști, privind anularea unui proces-verbal al ședinței din 27 noiembrie 2019, dar și mai multe decizii ale Consiliului raional Sîngerei, printre care Decizia cu privire la alegerea Președintelui și vicepreședinților raionului. Astfel, judecătorii au decis că democratul Grigore Corcodel nu-și va mai deține funcția de președinte al raionului. La fel și vicepreședinții Ion Bârsanu, Tudor Tutunaru si Iulian Eremei.

Detalii: Dodon aplică bâta justiției pentru a reseta conducerea incomodă a raioanelor din R.Moldova

Ieri, într-o reacție publicată pe facebook, deputații Gheorghe Brașovschi și Sergiu Sîrbu acuzau presiuni din partea PSRM și PDM, în contextul în care președintele raionului intenționa să părăsească Partidul Democrat. Aceștia au calificat decizia instanței drept o „metodă de constrângere”.

Detalii: Reacția „Pro Moldova” după înlăturarea președintelui raionului Sîngerei: Urma să părăsească PDM