Partidul Democrat din Moldova vrea jumătate din cele nouă ministere, în caz că formează o alianță cu Partidul Socialiștilor. Anunțul a fost făcut de către Dumitru Diacov, după primele discuții cu PSRM în vederea creării unei noi alianțe.

Diacov nu a nominalizat care sunt ministerele revendicate de PDM, însă a lăsat clar să se întrevadă că vrea să preia neapărat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Prioritatea noastră e să ne implicăm în sectoare ce țin de partenerii europeni, Uniunea Europeană și responsabilități legate de politica externa a Moldovei. În rest, vedem cum va decurge.  oi avem 9 ministere. Cred că dacă 50 la suta vor fi, într-un fel, ghidate, asumate de Partidul Democrat, atunci este normal. Ne intereseaza tot ceea ce înseamnă angajamentele Republicii Moldova”, a declarat Diacov. 
DESCHIDE.MD a scris anterior, cu referire la surse, că în alianța cu PSRM, PDM ar vrea să preia patru ministere. Este vorba de Ministerul Apărării, ministerul de Externe, ministerul Educației și cel al Sănătății.