Partidul Acțiune și Solidaritate susține că urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat Moldova și sugerează formațiunii să nu facă alianță cu PSRM, pentru nu ar fi în interesul cetățenilor. 

„Înțelegem că un grup de deputați vulnerabili vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat. Pe umerii membrilor Consiliului Politic al partidului stă o responsabilitate enormă în fața propriilor alegători, care în majoritatea lor sunt pro-europeni”, se menționează într-o postare pe Facebook a formațiunii.

PAS menționează că „este un moment decisiv în traiectoria acestei formațiuni politice, care alege între reformă și curățare internă, pe de o parte, și anexare de către Partidul Socialiștilor, pe de altă parte. Alegerea este între confortul unor deputați și interesul cetățenilor”. 

„În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declarațiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intențiilor de federalizare a țării și inițierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, se mai arată în mesajul PAS. 

Amintim că PSRM a anunțat astăzi în urma Consiliului republican al formațiunii că inițiază negocieri cu PDM pentru crearea unei coaliții. Totodată, astăzi la ora 16 și urmează să se întrunească Consiliul Național al PDM care va lua decizia de a intra sau nu la guvernare cu socialiștii. Sursele DESCHIDE.MD susțin că PDM va accepta alianța cu PSRM și va cere următoarele portofolii în Guvern: Ministerul Educației, ministerul Apărării, ministerul Sănătății și funcția de vicepremier pentru Reintegrare.