NATO îi trântește ușa în nas lui Dodon. Șefului statului i-a fost refuzată o întrevedere cu reprezentanții Alianței Nord-Atlantice. Despre aceasta anunță deputatul Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook.

„Reprezentantului slugarnic al Kremlinului în Republica Moldova, Igor Dodon, i-a fost trântită ușa în... nas, de către cea mai viabilă și sigură organizație politico-militară din lume. Alianța Nord-Atlantică a impus un regim strict de carantină pentru cel mai periculos și contagios virus din Republica Moldova, cu numele de Igor Dodon. Cei de la NATO n-au mai dorit să asculte gogoașele rusești despre “recunoașterea internațională a neutralității militare permanente” (dar cu armată rusă de ocupație pe teritoriul nostru!) și despre “politica externă echilibrată” în versiunea Kremlinului, în consecință refuzandu-i lui Dodon să-și mai facă apariția pe la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice”, scrie Reniță. 

Conform unor surse sigure din cadrul NATO, Iurie Reniță a declarat pentru DESCHIDE.MD că vizita la Bruxelles urma să aibă loc în zilele următoare, pe 3 și 4 martie.

„Dodon a solicitat să se întâlnească cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu care urma să discute despre relațiile bilaterale. Sub pretext diplomatic, Dodon a primit refuz. A ținut vizita în taină, pentru că nu era sigur că reprezentanții NATO vor accepta întrevederea acestuia cu Stoltenberg”, a declarat Reniță pentru Deschide.MD.

Am încercat să aflăm de la reprezentanții Președinției dacă este veridică informația privind întrevederea lui Dodon cu secretarul general al NATO, însă aceștia ne-au spus că „nu comentează declarațiile opoziției”.