Candidatul independent pentru alegerile parlamentare noi din circumscriția 38, Grigore Cobzac, îl provoacă pe Igor Dodon să finalizeze proiectul de aprovizionare cu apă potabilă din râul Prut a 26 de sate din raionul Hînceşti, așa cum a promis în campanii electorale. În schimb, acesta promite să vină pe jos la Cotul Morii pentru a participa la ceremonia de dare în exploatare a proiectului.

Încă o dată despre proiectul de aprovizionare cu apă potabilă din râul Prut a 26 de sate din raionul Hînceşti. Prima etapă fiind localitățile Cotul Morii, Nemțeni, Obileni, Căţeleni, Ivanovca, Oneşti, Strâmbeni, Mireşti şi Bujor. Acest proiect, extrem de important, a fost demarat în 2013 de echipa de atunci a Consiliului raionul Hînceşti pe care eu am avut onoarea să o conduc. Astfel, la acea perioadă s-au investit circa 20 milioane de lei. Din 2015, iresponsabilitatea şi lipsa de consecvență a următorilor guvernanți, care au venit după noi, au îngropat acest proiect. Mai grav este însă că, în fiecare electorală care venea, primele persoane din ţară promiteau alocări de bani şi finalizarea proiectului. Nici unul nu s-a ţinut de cuvânt”, scrie Grigore Cobzac pe pagina sa de facebook.

Mai mult, fostul președinte de raion spune că atât Dodon, cât și premierul Ion Chicu au mai promis locuitorilor să rezolve problema.

Ieri, 27.02.2020, Igor Dodon, iar anterior şi prim- ministrul Ion Chicu, au făcut același lucru: au promis cetățenilor apă potabilă din acest proiect. Calific aceste angajamente ca lipsite de responsabilitate, făcute cu scop electoral, care au drept scop propagarea şi susținerea candidatului socialist în alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția Hînceşti

Totuși, dacă aceștia se vor ține de cuvânt, spune Cobzac, el promite să vină la eveniment... pe jos.

Anticipez reacția furibundä a socialiștilor, iar în susținerea celor spuse mai sus, vin şi îl provoc pe Igor Dodon. În acest sens, dacă dânsul se ţine de cuvânt şi finalizează acest proiect până la alegerile prezidențiale din acest an, ceea ce ar însemna că locuitorii celor 10 sate vor avea apă la robinetul din curtea lor, subsemnatul, Grigore Cobzac, vin pe jos de la Hînceşti până la Cotul Morii, la eventuala ceremonie de semnare a actului de dare în exploatare. Dacă nu, dânsul îşii cere scuze în public de la oamenii pe care cinic îi manipulează în interes electoral.

P.S. Chiar îmi doresc din tot sufletul o plimbare pedesträ în toamnă de la Hînceşti până la Cotul Morii”, a conchis Cobzac.