Președintele Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, anunță că fostului președinte al României, Traian Băsescu, trebuie să i se restabilească cetățenia „pentru cea mai mare investiție pe care a făcut-o în R.Moldova”. Declarația vine ca urmare a dezbaterilor din această dimineață la subiectul introducerii moratoriului pentru obținerea cetățeniei prin investiții.

Domnului Traian Băsescu trebuie să i se restabilească cetățenia pentru cea mai mare investiție pe care a făcut-o în Republica Moldova. Este vorba de extinderea Legii cetățeniei române care a dat posibilitatea la mii de cetățeni moldoveni să aibă beneficii la indemnizații pentru copii, acces la pensiile românești, acces la piața muncii prin pașapoarte și cetățenie română, dar și multe alte beneficii”, a declarat Țîcu de la tribuna principală a Legislativului.

Totodată, el s-a adresat deputaților socialiști care dețin cetățenia României să intervină pe lângă liderul lor „spiritual”, astfel încât lui Traian Băsescu să-i fie restabilită cetățenia R.Moldova.

Anumiți domni prezenți în sală, în speciala doamna Dolința, domnii Lebedinschi, Furculiță, Mudreac și Labuneț ar trebui mai puțin să râdă și să intervină pe lângă liderul spiritual «Ayatollah Dodon» și să-i restabilească domnului Băsescu cetățenia, pentru că îi datorează acest drept”, a menționat el.

Amintim că subiectul cu privire la posibilitatea restabilirii cetățeniei R.Moldova pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost subiectul de discuții în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

În cadrul examinării proiectului cu privire la instituirea unui nou moratoriu privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, președintele Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, a întrebat reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, dacă există mecanisme de restabilire a cetățeniei pentru ex-președintele României, Traian Băsescu. Drept răspuns, secretarul de stat al MEI, Iuliana Drăgălin, a spus că fostul lider de la Cotroceni poate fi aplicant al programului.

Detalii: Ministerul Economiei: Traian Băsescu își poate recăpăta cetățenia R.Moldova... prin investiții

Menţionăm că, fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns președintele Republicii Moldova, acesta a semnat decretul privind retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.