Liderul PCRM, Vladimir Voronin neagă acuzațiile lui Dumitru Diacov, care a scris pe pagina sa de Facebook că Voronin „a luat bani pentru plecarea a cel puțin opt deputați” din PCRM în PDM. Mai mult, Voronin spune că Diacov este un „lingău”, „mincinos” și „trădător”.

Liderul comuniștilor susține că postarea lui Diacov pe Facebook este doldora de minciuni.

„Chiar în textul mic al eructării tale pe Facebook tu minți și încerci să te justifici. Tu, Parlamentul și toată țara a auzit declarațiile mele în legătură cu trădarea celor 14 (deputați –n.red) . A fost dezvăluită și suma pentru care ei eu fost cumpărați, au fost numite familii și ce au cumpărat deputații de banii primiți pentru trădare. Acestea au fost vocifera la TV, iar cele 7 posturi tv ale voastre nu au mediatizat acest subiect”, scrie Voronin într-o reacție pe site-ul Partidului Comuniștilor.

În continuare, Voronin susține că Diacov primea lunar bani în plic de la Plahotniuc. 

„Pentru lingușeală primeai în fiecare lună 10 mii de euro și opt mii de euro pentru chiria sediului PDM, înregistrat pe numele fiicei tale. Acestea sunt exemple modeste, există și alte cifre, mai solide”, declară Voronin.

Acesta mai afirmă că Diacov minte și atunci când spune că în toamna lui 2009 i-a cerut să-l votez spicher al Parlamentului și că i-a propus funcția de președinte.

„După alegerile din 2009, PCRM avea 60 de mandate și m-a ales pe mine președinte al Parlamentului, fără ajutorul tău și al oamenilor tăi. Adevărul e că însuși tu ne implorai ca anume tu să fii ales președinte. Chiar dacă ai erori în memorie, trebuie să ții minte bine reacția mea și unde te-am trimis”, mai notează Voronin.

„Acestea sunt doar mici detalii din biografia de trădător, lingău, carierist și  de «barâgă» (speculant, persoană care vinde droguri și bunuri furate – n.red)”, încheie Voronin.

ssssssssssssssssAmintim că la data de 21 decembrie 2015, 14 deputați PCRM au anunțat că părăsesc fracțiunea, creând „Platforma social-democrată pentru Moldova”. Ulterior, ei au aderat la fracțiunea Partidului Democrat.

Cei 14 deputați au fost: Artur Reșetnicov, Violeta Ivanov, Igor Vremea, Anatolie Zagorodnîi, Corneliu Mihalache, Sergiu Stati, Galina Balmoș, Petru Porcescu, Boris Golovin, Vladimir Vitiuc, Anatolie Gorilă, Victor Mindru, Alexandr Bannicov și Elena Gudumac.