Deputații PPDA și PAS au părăsit ședința Parlamentului după ce speakerul Zinaida Greceanîi l-a lipsit pe vicepreședintele Legislativului, Mihai Popșoi, de dreptul la replică față de acuzațiile aduse de democratul Eugen Nichiforciuc. Incidentul s-a produs cu puțin timp în urmă în cadrul dezbaterii proiectului privind numirea deputatului PDM, Igor Vremea, în funcția de membru al Biroului Permanent.

Mai exact, Mihai Popșoi a adresat mai multe întrebări, reieșind din faptul că după plecarea celor șase parlamentari din grupul „Pro-Moldova”, democrații au rămas cu 23 de deputați, ceea ce nu-i permite să aibă 3 membri din partea fracțiunii în cadrul Biroului.

Drept răspuns, Nichiforciuc a spus: „Domnul Popșoi să se uite în oglindă, să se uite cu cine seamănă și pe cine reprezintă”.

Deputatul PAS a cerut dreptul la replică: „Domnule Nichiforciuc, mă bucur că am reușit să vă auzim glasul în plenul Parlamentului. Am greșit, nu sunteți borsetcă, sunteți borsetca borsetcăi”.

Ulterior, Zinaida Greceanîi a dispus închiderea microfonului. Popșoi i-a cerut speakerului să-i ofere cele 30 de secunde rămase, însă fără succes. După mai multe discuții, Greceanîi l-a avertizat pe Popșoi de o posibilă sancționare cu lipsirea dreptului de a lua cuvântul. Nemulțumiți de atitudinea șefului Legislativului, deputații PPDA și PAS au părăsit sala.