Deputații Partidului Platforma DA au atenționat, în deputul ședinței de astăzi, 27 februarie, conducerea Parlamentului că de mai multe săptămâni nu reușesc să includ în ordinea de zi a comisiilor parlamentare mai multe proiecte de legi, din lipsa avizului Guvernului, lucru care blochează activitatea parlamentară.

„Atenționez conducerea Parlamentului că 3 săptămâni consecutiv nu reușesc să includ în ordinea de zi a Comisie Economie, Buget și Finanțe mai multe proiecte de legi mai multe proiecte venite din partea Platformei DA, motivul fiind lipsa avizului Guvernului. Este inadmisibil să se întâmple asta în continuare. Noi nu suntem o anexă a Gvernului. Lipsa acestor avize blochează nu doar activitatea parlamentară dar și posibilitatea de a veni cu proiecte bune pentru cetățeni”, a declarat deputata PPDA Stela Macari în debutul ședinței. 

La rândul său, deputatul PPDA Iurie Reniță a intervenit, spunând că, are și el un șir de legi cară nu au avizul Givernului și a propus să se purceadă, oricum, la aprobarea acestora dacă Guvernul nu-și onorează obligațiunile.

„Art. 58 din Regulamentul Parlamentului stabilește că timp de 30 de zile Guvernul urmează să dea avizul. Am și eu legi care și până astăzi stau și nu au avizul Guvernului. Insist ca să purcedem la aprobarea legilor, după expirarea termenului dacă Guvernul nu-și onorează obligațiunile față de forul legislativ suprem”, a spus Reniță.

Știrea se actualizează...