Deputatul PPDA Alexandru Slusari, susține că deputatul democrat Vladimir Andronachi ar fi implicat în mai multe scheme legate de bani. Slusari spune că Andronachi ar controla compania Metalferos, în adresa căreia de-a lungul anilor au existat multiple acuzații de evaziune fiscală și spălări de bani la companie.

Slusari susține că profitul de la Metalferos se ducea la finul directorului comercial, care era nașul lui Igor Dodon, însă acum, cel mai probabil, banii vor merge pentru finanțarea campaniei lui Dodon. 

„Schemele de la Metalferos continuă. Sunt ferm convins că, până acum, o parte din profit a fost împărțit și cu Igor Dodon. Acuma banii o să meargă pentru finanțarea campaniei lui Igor Dodon. Se vehiculează informația destul de insistent și din mai multe susre că Vladimir Andronachi, persoană din anturajul lui Plahotniuc, deja este persoană din anturajul lui Dodon și controlează nudoar Metalferos dar și alte scheme”, a declarat Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. 

Slusari s-a referit și la situația cu sanatoriul „Moldova” din Odesa, privatizarea căruia a fost stopată pe timpul fostei guvernări, însă guvernul Chicu vrea să repornească procesul. Sanatoriul urmează să fie scos la vânzare în cadrul unei licitații pe data de 5 martie, iar potrivit deputatului PPDA în spatele vânzării ar fi, la fel, mâna lui Andronachi.

„Vrea să vândă la preț de nimic acest sanatoriu, iar o parte din bani să-i pună în buzunar sau să-i împartă cu Dodon”, a adăugat Slusari. 

Deputatul PPDA a ținut să specifice că, „Dodon, fiind cel mai bun elev al lui Plahotniuc, a fost pus in funcție să multiplice scheme”.