Prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, deputatul PDM Nicolae Ciubuc a declarat că guvernul nu a reuşit să ducă o politică externă tocmai echilibrată în perioada de când Ion Chicu a preluat mandatul.de premier.

Deputatul şi-a exprimat îngrijorările referitoare la atitudinea partenerilor externi faţă de Republica Moldova.

„Avem macro-finanţările care trebuie să vină în bugetul de stat şi văd că întârzie. Acest lucru trezeşte foarte multă îngrijorare”, a spus Nicolae Ciubuc.

Potrivit parlamentarului PDM, creditul promis din Rusia nu a a venit încă, iar condiţiile de negociere a acestui cresit încă nu sunt cunoscute.

„De asta am şi vrut să avem o discuţie deschisă cu Guvernul la etapa prezentării dării de seamă, ca să clarificăm toate aceste lucruri”, a spus Nicolae Ciubuc.

Potrivit deputatului PAS Sergiu Litvinenco, PDM are de ales între a respecta opţiunile pro-europene ale electoratului său, fie a-i consolida puterea lui Igor Dodon.

„Se ştie că Igor Dodon este un anti-european la modul practic. Nu vedem că el promovează aşa-zisa politică externă echilibrată.. De facto, este un anti-european”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul PSRM Vasile Bolea a declarat că Ion Chicu merge şi în cancelariile europene, şi în cele din estul Europei.

„S-a întâlnit cu domnul Medvedev, ceea ce nu a vrut să facă Maia Sandu. Pe linie externă, ne întâlnim cu partenerii şi din Est şi din Vest. La fel face şi preşedintele Igor Dodon, Din punctul ăsta de vedere, calificativul Guvernului este unul bun”, a spus Vasile Bolea.

TVR Moldova