Comisia Electorală Centrală a stabilit, pentru data de 8 martie 2020, votarea repetată în cadrul turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești. Mai exact, este vorba despre repetarea celui de-al doilea tur de scrutin din 3 noiembrie, când pentru fotoliul de primar au luptat democrata Svetlana Pădure și reprezentantul blocului ACUM, Eduard Curtescu.

Decizia vine în contextul în care, la 13 februarie curent, Curtea de apel Bălți a respins cererea Consiliului electoral Călinești, prin care s-a solicitat confirmarea legalității alegerilor locale generale, fiind infirmată legalitatea turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al localității respective, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019. Decizia respectivă a fost menținută în vigoare și de Curtea Supremă de Justiție, la 19 februarie 2020.

În acest context, Comisia a declarat nule rezultatele turului doi al alegerilor pentru funcția de primar al satului Călinești, raionul Fălești, desfășurat în data de 3 noiembrie 2019, iar votarea repetată se va realiza în baza acelorași liste electorale, cu antrenarea aceluiași organ electoral, fiind schimbată componența nominală a acestuia.

De precizat că la data de 3 noiembrie, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin, Pădure a obținut 505 voturi (50,25%), în timp ce Curtescu - 500 voturi (49,75%).