Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, nu acceptă scenariul anunțat ieri de președintele Igor Dodon – ca democrații și PSRM să continue să sprijine Guvernul Chicu, fără ca primii să intre la guvernare. Democratul a anunțat din studioul „Sputnik” că trebuie să fie luată o decizie în privința poziționării PD – ori în opoziție, sau la guvernare.

„PD nu poate fi pentru mult timp în starea în care se află acum – nici în opoziție și nici la guvernare. Noi atunci am condiționat și am votat acest guvern, i-am oferit cele 100 de zile. În continuare, PD urmează să ia o decizie: ori suntem în opoziție, sau intrăm într-o formulă de guvernare. Desigur, putem păstra starea lucrurilor de acum, dar nu cred că este cea mai fericită cale pentru formațiunea pe care o reprezint”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit liderului democraților, urmează să aibă loc o discuție cu reprezentanții PSRM, pentru a vedea ce e de făcut mai departe. „Urmează să avem aceste discuții cu colegii, să vedem ce oferte vor fie și să alegem calea cea mai bună pentru cetățeni, în primul rând, și pentru formațiunea noastră. De asemenea, trebuie să luăm în calcul și alegerile prezidențiale de anul acesta. Cu părere de rău, clasa politică va fi tulburată de aceste alegeri”, a conchis Filip.

De menționat că președintele Dodon a declarat ieri, într-un interviu pentru Europa Liberă, că pot avea loc trei scenarii. Primul scenariu ar fi anticipatele – 25%, al doilea scenariu: păstrarea situației de astăzi (PD sprijină Guvernul Chicu) – 50% și al treilea scenariu – oficializarea coaliției PSRM – PD. Pentru ultimul scenariu Dodon a dat doar 25%, ca și în cazul anticipatelor.

Sursa: ZiarulNațional