Mai mult de jumătate dintre cetățenii R. Moldova își doresc aderarea la Uniunea Europeană, iar o treime ar vota pentru unirea R. Moldova cu România, arată datele unui sondaj realizat de Institutul de Marketing, Analiză, Sondaje și Investiții (IMAS).

În cadrul sondajului, persoanele au fost întrebate cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc referendumuri cu privire la aderarea R. Moldova la UE, aderarea R. Moldova la Uniunea Euroasiatică, aderarea la NATO sau unirea cu România.

Astfel, 60% au răspuns că ar vota pentru Aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, 23 ar vota contra, iar 11% sunt indeciși. În luna decembrie 2019, un sondaj asemănător realizat de IMAS arăta că pentru aderarea la UE ar vota 58% dintre respondenți. 

Puntru aderarea la Uniunea vamală ar adera 45%, cu 5% mai puțin, potrivit datelor sondajului din luna decembrie 2019. 39% ar vota contra, iar 11% nu sunt deciși. 

Pentru Unirea R. Moldova cu România ar vora 32%, în timp ce 54% ar vota contra, iar 9% sunt indeciși. 

Sondajul a fost realizat în perioada 7-19 februarie pe un eșantion de 1109 de respondenți. Marja de eroare este de +/- 3%.