Igor Dodon a devenit președinte cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al Curții Constituționale. Declarația a fost făcută de fostul director al Agenției Proprietăți Publice (APP) Igor Grigoriev, care a fost prieten și coleg de facultate cu Dodon, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Întrebat de unde ar fi avut bani Dodon ca să cumpere Partidul Socialiștilor, acum circa nouă ani, acesta a răspuns că de la PD și Plahotniuc. 

„- De unde avea Igor Dodon bani să cumpere un partid?
- Avea bani să cumpere partidul de la cel care l-a făcut președinte. Cu ajutorul Partidului Democrat, al lui Vlad Plahotniuc și al  Curții Constituționale domnul Dodon a devenit președinte. Printre altele, Igor Dodon astăzi ca președinte neconstituțional ar trebui să fie cel mai cointeresat ca R. Moldova să revină în făgașul constituțional”, 
a spus Grigoriev.

De menționat că, în 2011, Igor Dodon a ieșit din Partidul Comuniștilor și a devenit membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

În cadrul aceleiași emisiuni, Grigoriev a menționat că ar fi fost amenințat de persoane din anturajul lui Dodon, după ce în spațiul public au apărut mai multe fotografii din vacanțele de lux ale acestuia. 

Am primit un mesaj de la cineva din anturajul lui Dodon. De la o persoană pe care o stimez și am stimat-o. Au fost învinuiri că am vândut aceste fotografii”, a declarat Grigoriev.

Mai mult, fostul coleg al lui Dodon mai spune că ar fi fost amenințat nu doar el, dar și soția și fiicele acestuia.

Am fost filați eu, soția și fiicele mele. Fiica care are 22, iar alta 17 ani. Asta este josnic. Este dureros, dar am rezistat. Chiar și când am decis să dau interviul pentru „Ziarul de Gardă”, soția îmi spunea: «Poate nu trebuie». Noi o să rezistăm, dar lor la toți le doresc sănătate”, a mai precizat Igor Grigoriev.

Amintim că, în 2016 DESCHIDE.MD a publicat, în exclusivitate, mesajul pe care i l-a trimis Dodon lui Grigoriev, după ce ultimul a acordat un interviu portalului nostru, în care a dezvăluit - cu referire la spusele lui Ilan Shor - că Platon ar fi finanţat campania socialiştilor, în 2011. Grigoriev cataloga atunci mesajul drept ameninţare, în timp ce Dodon nega cu vehemenţă autenticitatea sms-lui respectiv.

Detalii: EXCLUSIV / „Eşti terminat” - sms-ul lui Dodon, trimis lui Grigoriev după interviul de pe Deschide.MD