Circa 200 milioane de lei vor fi alocați, în anul 2020, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), pentru realizarea a 25 de proiecte în patru regiuni de dezvoltare ale țării, conform deciziei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), transmite MOLDPRES.

Banii vor fi destinați pentru implementarea proiectelor în localitățile rurale, în special pentru aprovizionarea cu apă și sanitație a localităților - circa 74 milioane de lei; infrastructura drumurilor regionale și locale - peste 41 milioane de lei; dezvoltarea infrastructurii de afaceri - circa 51 milioane de lei; sporirea activității turistice - circa 24 milioane de lei.

Datorită mijloacelor financiare distribuite, în Republica Moldova urmează să fie reabilitate circa 40 km de drumuri și 17 poduri, iar 18 localități vor beneficia de 26,56 km de apeduct, stații de epurare, pompare și tratare a apei. Totodată, urmează să fie reconstruite două obiective turistice noi.

Pentru a eficientiza procesul de dezvoltare regională în ţară, CNCDR a examinat un nou concept al politicii de dezvoltare regională, a constituit Unitatea de Implementare a Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, aprobând şi cofinanțarea unor proiecte transfrontaliere.