Prim-ministrul Ion Chicu spune că personal a solicitat să se prezinte în Parlament, deși legislația nu-l obliga. Potrivit lui, în aprilie urmează să fie prezentat raportul Guvernului, iar deputații din opoziție pot de pe acum să-și pregătească întrebările.

Articolul 127 a Regulamentului Parlamentului prevede raportul Guvernului în aprilie. Eu îndemn opoziția de pe acum să-și pregătească întrebările, criticele, poate și laudele pentru acea etapă. Dacă opoziția mă invita să vin zilele acestea, eu aș fi venit. A fost solicitarea mea să vin. Dacă deputații au decis că se poate astăzi să vin, eu am venit. Dacă-mi spuneau să vin mâine, veneam mâine”, a declarat el.

De precizat că în cadrul discuțiilor cu reporterul Deschide.MD, mai mulți deputați din partea fracțiunilor PDM, PPDA, PAS, PȘ și grupul „Pro-Moldova” au declarat că au aflat despre intenția lui Chicu de a prezenta raportul în Parlament în timpul ședinței de azi. Totodată, deputații socialiști ne-au declarat că au aflat despre prezentarea raportului în această dimineață, în cadrul ședinței fracțiunii.

De precizat că miercuri, Serviciul de presă al Parlamentului a anunțat că Ion Chicu ar urma să vină joi, 20 februarie, la Parlament pentru a prezenta raportul de activitate pentru 100 de zile. Ulterior, Direcția comunicare a Legislativului a anunțat că a fost comisă o eroare, iar premierul ar urma să vină la Parlament săptămâna viitoare.