De la începutul anului Cabinetul de Miniștri se întâlnește în ședință ordinară la ora 15:00 cu două ore mai devreme decât se obișnuia până acum.

Când a preluat mandatul de prim-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip a propus ca ședințețele de guvern de miercuri să aibă loc la ora 17:00, adică cu două ore mai târziu decât erau organizate ședințele.

„Pentru ca să nu ne fragmentăm ziua în mijlocul săptămânii ședințele le facem după orele de program astfel încât pe parcursul zilei să aveți posibilitatea să vă întâlniți cu toți oamenii care lucrează în regim regulamentar după care noi la sfârșit de zi putem să stăm mai mult timp, cât este necesar pentru a putea dezbate toate subiectele”, a declarat premierul la ședința de guvern din 27 ianurie 2016.

Consilierul principal de stat al prim-ministrului, Stela Nistor, a declarat pentru Deschide.MD că decizia de a muta ora ședințelor de Guvern a fost luată din mai multe motive, una dintre acestea fiind solicitările presei.
„S-a decis, că de la începutul noului an, ora 15:00 este o oră mai optimă, pentru organizartea ședinței de Guvern. Ora 15:00 este convenabilă și pentru presă pentru că am avut foarte multe solicitări și din partea presei care ne-au rugat să organizăm ședința mai devreme din cauza că nu reușesc să realizeze materialele, să le pună pe post și e prea târziu pentru unele televiziuni. În urma solicitărilor s-a luat această decizie de a schimba ora ședințelor de guvern”, a declarat Nistor.