Dodon critică dur un ministru din Guvernul Chicu și spune că ar putea fi demis. Șeful statului susține că este vorba de Ion Perju. În cadrul pretinsei sale emisiniuni „Președintele Răspunde” Dodon pretinde că este nemulțumit de corupția de la „Moldsilva”, care se află în subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Pădurarii vând oficial 10-20 de cuburi de lemn, iar alte 300 de cuburi le dau pe bani cash. O să vă punem la închisoare. Câțiva pădurari au fost prinși săptămâna trecută. Vom verifica pe fiecare. Pădurea este tăiată și vândută la stânga și la dreapta. Trebuie să oprim defrișările. Aceasta este sarcina Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Domnul Perju, dacă nu o să faceți regulă o să zburați împreună cu șeful nou de la „Moldsulva”. Cu șeful pe care l-ați pus acum. Dacă nu opriți tăierile pădurii și neregulile de la „Moldsilva” o să zburați împreună. Despre aceasta am discutat și cu premierul”, a spus Dodon.

Amintim că, Partidul Democrat ar negocia preluarea a patru ministere în componența Guvernului Chicu. Ar fi vorba despre cel al Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul de Externe, dar și cel de Interne. Cel puțin asta spune deputatul Andrian Candu, care, alături de alți 5 deputați, s-a desprins de la PDM.

Detalii: Candu spune ce ministere pretinde PDM și cine sunt candidații