Partidul Democrat ar negocia preluarea a patru ministere în componența Guvernului Chicu. Ar fi vorba despre cel al Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul de Externe, dar și cel de Interne. Cel puțin asta spune deputatul Andrian Candu, care, alături de alți 5 deputați, s-a desprins de la PDM.

La Ministerul Educației - Monica Babuc, iar în locul dumneai, în funcția de vicepreședinte al Parlamentului - Ruxanda Glavan; ministerul Agriculturii - domnul Bîtca... La Externe se mai discută. La interne, un om apropiat PD-ului, dar nu direct din PD”, a dezvăluit Andrian Candu, refuzând să dea nume pentru ultima funcție.

Nu știu cum se va împăca doctrinar doamna Babuc, pentru că ea este mai aproape de viziunile despre limba română, cu viziunile lui Igor Dodon, dar... Rămâne să vedem”, a adăugat fostul președinte al Parlamentului.

Declarațiile au fost făcute de Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni televizate de la postul N4. 

În ceea ce privește electoratul pe care se bazează proiectul politic pe care îl lansează, Candu a spus că mizează pe alegătorii de dreapta și centru dreapta. Întrebat dacă intenționează să „înghită” electoratul PDM-ului, deputatul a răspuns: „Să știți că nu m-am gândit la asta, dar mi-ați dat o idee bună”.

În cadrul aceleiași emisiuni, Candu a negat că ar fi analizat opțiunea preluării Partidului Social-Democrat din Moldova, condus acum de Victor Șelin.

Această informație am auzit-o pentru prima dată de la domnul Diacov”, a afirmat ex-sperakerul.