Ex-deputatul și actualul consilier municipal în Chișinău, Veaceslav Nedelea, anunță că în spatele ruperii fracțiunii PDM din Parlament ar sta Ilan Shor. Potrivit politicianului, această informație el a aflat de la liderul democraților, Pavel Filip.

Vom trebui să scoatem la iveală anumite fapte care deja au fost declarate explicit și expres de către președintele partidului meu, care s-a referit la implicarea lui Shor în asemenea activitate de rupere a Partidului Democrat... Sîrbu și Candu au făcut o vizită în Israel. Eu am bănuit că s-au dus să se roage la locurile sfinte – în Israel politicienii din Moldova se duc să se roage sau la Shor. Domnul președinte, într-un format categoric, ne-a vorbit azi despre anumite subiecte care mă depășeau”, a declarat el în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

De precizat că șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc fracțiunea și PDM și formarea grupului parlamentar Pro-Moldova. Deputații s-au arătat nemulțumiți de faptul că conducerea Partidului Democrat a început să negocieze cu PSRM și Igor Dodon formarea unei noi coaliții parlamentare.

Detalii: Cei șase deputați care au părăsit Partidul Democrat formează grupul parlamentar „Pro-Moldova”