Vladimir Voronin, fostul președinte al Republicii Moldova, este de părerea că Vlad Plahotniuc ar avea mai multe materiale compromițătoare despre „activitatea” deputaților PDM care au rămas în echipa lui Pavel Filip și Dumitru Diacov. Politicianul nu exclude că aceste materiale ar putea fi folosite de către liderul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu.

Toți cunosc că Plahotniuc este foarte principial. El nu va ierta. El va lua unele măsuri despre care noi, posibil, nu cunoaștem. Nu cred că Plahotniuc și Candu nu au careva materiale împotriva unor deputați care, după aceasta, nu doar că vor merge unde le vor spune, ci și vor fugi din Parlament dacă este nevoie”, a declarat liderul PCRM în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la PublikaTV.

De precizat că șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc fracțiunea și PDM și formarea grupului parlamentar Pro-Moldova. Deputații s-au arătat nemulțumiți de faptul că conducerea Partidului Democrat a început să negocieze cu PSRM și Igor Dodon formarea unei noi coaliții parlamentare.

Detalii: Cei șase deputați care au părăsit Partidul Democrat formează grupul parlamentar „Pro-Moldova”