Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că cetățenii statului nu ar mai trebui să audă de un președinte „chiulangiu” și „anticonstituțional”, precum este Igor Dodon. Politicianul a declarat în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la PublikaTV că nu-și imaginează cum acesta ar mai putea rămâne pentru încă un mandat la cârma statului.

Nu-mi imaginez ca Dodon să mai rămână președinte pentru încă un mandat... Trebuie să facem tot ce ne stă în puteri ca să nu mai auzim în R.Moldova de președintele cu numele Dodon”, a declarat el.

Referindu-se la relațiile lui Dodon cu Federația Rusă, Voronin a spus că acestea s-ar fi înrăutățit în ultima perioadă.

Nu cred că Dodon are acum tot așa relații bune cu Putinm precum le-a avut la început. Văd că întrevederi bilaterale nu mai au loc... Acest lucru îl observ eu”, a spus liderul PCRM.

Totodată, Vladimir Voronin a spus că șeful statului minte atunci când spune că „a glumit” când ar fi spus despre inițierea unor investigații în privința lui Andrei Năstase: „El minte. Cu procurorii nu te vezi pentru glume”.

De precizat că Igor Dodon a declarat că ar fi glumit atunci când a spus despre inițierea unor investigații în privința lui Andrei Năstase: „Cred că a fost o glumă. Ce am eu să îl întreb de Năstase... Nu am făcut presiuni asupra nimănui, nu am cerut să fie investigat cineva. Poate în glumă a fost ceva”.