Conducerea PDM s-a întrunit în ședință la care participă și liderii organizațiilor teritoriale ale formațiunii. Aceasta are loc după ce tot astăzi mai mulți primari și consilieri raionali și-au anunțat plecarea din partid și susținerea grupului parlamentar Pro-Moldova în frunte cu Andrian Candu.

Ședință cu liderii de Organizații Teritoriale a PDM... Cuvântul care ar caracteriza ședința de azi - DETERMINARE, iar mesajele liderilor din teritoriu s-au rezumat la faptul că rămânem uniți pentru Moldova și mergem înainte împreună cu Partidul Democrat!!!”, a scris pe pagina sa de facebook vicepreședintele Tineretului Democrat, Vadim Jora.

Amintim că un grup de primari și consilieri raionali din Dondușeni a anunțat părăsirea Partidului Democrat și susținerea grupului parlamentar Pro-Moldova. Mai exact, susținerea pentru „Pro-Moldova” și-au anunțat primarul satului Pivniceni - Lisenco Boris, primarul satului Plop - Aureliu Guțanu și primarul satului Corbu - Victorin Slipenchi, precum și consilierii raionali Vadim Lesnic și Viorel Rusu.

Detalii: DOC // Un grup de primari și consilieri din Dondușeni părăsește PDM. Vor susține Pro-Moldova

De precizat că șase deputați, în frunte cu Andrian Candu, au anunțat că părăsesc fracțiunea și PDM și formarea grupului parlamentar Pro-Moldova. Deputații s-au arătat nemulțumiți de faptul că conducerea Partidului Democrat a început să negocieze cu PSRM și Igor Dodon formarea unei noi coaliții parlamentare.

Detalii: Cei șase deputați care au părăsit Partidul Democrat formează grupul parlamentar „Pro-Moldova”