Deputații PDM, Ion Leucă și Vasile Bîtcă, care au luptat în Războiul de pe Nistru au declarat, pentru reporterii DESCHIDE.MD, că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a greșit și nu a fost înțeles corect atunci când a spus că armata rusă a intervenit în conflictul din 1992 „pentru a opri vărsările de sânge”.

Ion Leucă: „Ciocoi și-a cerut scuze la fracțiune, dar știți cum se spune: iert, dar nu uit. Eu îl pot înțelege că a greșit, că nu a fost înțeles corect, dar vreau sa vă spun că în toți anii de independență, doar Popescu și Ciocoi si-au permis să aducă așa ofense băieților care au luptat pe Nistru”.

Vasile Bîtcă: „Ciocoi a explicat că a greșit, dar noi l-am așteptat azi la Parlament sa-i adresăm întrebări. Doar atunci voi decide dacă susțin sau nu moțiunea”.

Amintim că deputații PDM și PSRM au blocat la Biroul Permanent moțiunea de cenzură împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Astăzi deputații PAS și PPDA, în mod repetat au încercat în cadrul ședinței Parlamentului să ceara audierea lui Ciocoi în plenul Legislativului, însă speakerul Zinaida Grececanîi a refuzat acest lucru. Deputații PAS și PPDA au acuzat-o pe Greceanîi de încălcarea Regulamentului Parlamentului.