Susținătorii Partidului Șor au protestat în această dimineață împotriva guvernării socialiste, criticând atitudinea acesteia în contextul ajustării pensiilor, pe care oamenii le califică drept antisociale. Acțiunile de protest, desfășurate în mai multe orașe din țară, la sediile regionale ale PSRM, inclusiv la cele din Chișinău și Bălți, au fost sprijinite de Partidul Politic „ȘOR”, formațiune care propune și o inițiativă legislativă care să asigure un trai decent pentru pensionari, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Protestatarii au cerut majorarea și ajustarea imediată a pensiei minime de vârstă la valoarea minimului de existență din țară.

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de politica antisocială a PSRM, partid aflat la guvernare. Potrivit reprezentanților Partidului Șor, manifestanții s-au referit în mod special la ultimele inițiative ale Guvernului Chicu – una care, practic, anihilează efectul indexării de două ori pe an a pensiilor și alta care stabilește achitarea unor indemnizații, a căror mărime și periodicitatea cu care vor fi acordate nu sunt clare.

„Guvernare de doi lei”, „Destul! Cerem respect pentru pensionari!”, Nu umiliți pensionarii!”, „Pensia nu este un cadou, dar un drept!” – sunt câteva din mesajele tipărite pe pancartele unor protestatari.

Protestatarii acuză partidul de la guvernare că manipulează pensionarii – cea mai sensibilă categorie socială, încercând să le „ungă ochii” cu indemnizații mici, care nu le ajung nici măcar pentru pâine, mai spune Partidul Șor.

Iar la Bălți, protestatarii au declarat că PSRM a ajuns la putere prin minciună și au acuzat formațiunea că este un „partid al șarlatanilor”.

Acțiunea a fost susținută de Partidul Politic „ȘOR” la solicitarea cetățenilor, a anunțat în cadrul unui briefing la Parlament, deputatul Reghina Apostolova.

Proiectele PSRM umilesc oamenii și reprezintă praf în ochii cetățenilor”, a declarat Apostolova.

Amintim că pensia minimă pentru limita de vârstă este în prezent de aproximativ 1.000 de lei, în timp ce  valoarea minimului de existență depășește 1.700 de lei.