Câțiva deputați socialiști ar fi trebuit să rămână fără imunitate și să fie investigați în cadrul dosarului privind finanțarea PSRM. Cel puțin, asta susține fostul șef al Procuraturii Anticorupție. Morari a confirmat că într-o sesizare trimisă la FISC acesta a solicitat informații în legătură cu veniturile mai multor persoane din anturajul lui Igor Dodon, inclusiv foști sau actuali deputați, printre care Petru Burduja, Corneliu Furculiță, Petru Corduneanu, Vasile Bolea și Vladmir Odnostalko.

Bănuiala lui Morari este că aceste persoane au beneficiat de zeci de milioane de lei, pe care compania „Exclusiv-Media”, care aparține lui Corneliu Furculiță, i-a împrumutat de la ocompanie din Bahamas.

„În circumstanțele în care se demonstra că au introdus sau nu împrumuturile în declarațiile cu privire la venituri și confilicte de interese, urma să inițiem cauze penale în privința tuturor deputaților regimul de declarare a veniturilor. La momentul cât eram în funcție, nu am constatat declararea”, a declarat Viorel Morari în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Vezi și: Viorel Morari, demis pentru că urma să ceară ridicarea imunității unor deputați PSRM?

Acesta a mai specificat că, procurorul șef al PA nu poate înainta sesizarea în Parlament, iar aceasta depinde de procurorul general. Morari mai susține că „un alt aspect este că Parlamentul putea să nu accepte ridicarea imunității în cazul deputaților respectivi”.

Morari mai consideră că dacă exista o colaborare între procurorul PA și procurorul general, cel din urmă ar fi mers în Parlament să solicite ridicarea imunității deputaților socialiști

Printre cei care se regăsesc în sesizarea trimisă de Morari la FISC, astăzi sunt în funcție de deputat: Corneliu Furculiță, Petru Burduja, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalko. 

Vezi și: Investigaţie RISE: Banii lui Dodon din Bahamas