Moțiunea împotriva activității ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, a fost blocată, astăzi, la ședința Biroului Permanent de deputații socialiști și de democrații Monica Babuc și Dumitru Diacov. Cel puțin asta susține vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Aceleași persoane au blocat includerea în ordinea de zi a proiectului Declarației privind condamnarea dosarelor politice, care a fost semnată inclusiv de doi socialiști - membri ai Delegației Moldovei la APCE. Această coaliție se bazează pe cinizm cras și obsedarea puterii din partea lui Dodon, pe de o parte, și pe frica și supunerea tot mai cuprinzătoare a celor de la PD”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de facebook.

Amintim că astăzi, Partidul Democrat a anunțat că nu va vota moțiunea împotriva lui Aureliu Ciocoi, deși îi condamnă declarația.

Detalii: Vorbe, nu fapte // PDM condamnă declarația lui Ciocoi, dar nu votează moțiunea

Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, Aureliu Ciocoi a declarat că armata rusă de pe teritoriul Republicii Moldova a intervenit în conflictul de la Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

Detalii: Declarație scandaloasă a ministrului de Externe, Ciocoi: Rusia a oprit războiul pe Nistru în 1992

Afirmația sa a stârnit proteste, la care au participat veteranii războiului de pe Nistru. Ulterior, demisia sa a fost cerută și de un grup de deputați din primul Parlament al Republicii Moldova, semnatari ai Declarației de Independență.