Fostul procuror anticorupție Eugen Rurac, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, printre care „Metalferos”, ar fi fost supus presiunilor din partea directorului financiar al companiei, Serghei Catană, el fiind și nașul de cununie al președintelui Igor Dodon. Acesta a și fost motivul demisiei din funcție a acuzatorului de stat, susține șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni televizate de la postul Jurnal TV.

„Procurorul care instrumenta dosarul „Metalferos” și-a dat demisia. Din câte cunosc, el a făcut și un raport, în care a invocat că a fost intimidat de reprezentanții Metalferos. Este vorba despre Serghei Catană”, a spus Morari.

Mai mult, acesta a declarat că reprezentanții companiei ar fi refuzat să figureze ca parte vătămată sau civilă în dosarul deschis pentru investigarea posibilelor delapidări de fonduri ale „Metalferos”.

„Dacă pretinsa parte vătămată nu recunoaște prejudiciul, este greu să-l stabilești”, a conchis acesta.

Totodată, în cadrul aceleiași emisiuni, Viorel Morari a dezvăluit că, săptămânal, din contul companiei, erau sustrași până la 10 milioane de lei.

Serghei Catană a ajuns director financiar la „Metalferos” în 2007, la scurt timp după ce finul său de cununie, Igor Dodon, a fost numit ministru al Economiei.

Detalii: Dosar contra dosar // Nașul de cununie și CNA-ul, arma lui Dodon în lupta pentru MetalFeros