Vladimir Cebotari, ex-membru al PDM, confirmă faptul că în urma celor 6 democrați care au părăsit partidul, ar mai urma și alții să părăsească fracțiunea.

„Da, avem așteptări ca numărul deputaților care au ieșit din PD să crească, dacă nu vor exista presiuni pe intern ca să nu parasească fracțiunea”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova. 

Acesta a specificat că „nu vrea sa anticipeze o cifră a democraților care ar mai putea părăsi partidul, dar cu siguranță viziunile celor 6, care au părăsit PD-ul, sunt impărtășite și de alți membri, inclusiv din fracțiunea parlamentară”.

Vezi și: Usatîi: Numărul democraților care vor pleca din partid va ajunge la 16

În același timp, președintele PD, Pavel Filip susține că este regretabilă decizia celor 6 membri care au părăsit partidul, dar era previzibilă.

„Este clar că motivele nu sunt cele făcute publice. Motivul real al plecării lor este altul. Regret că au ales să fugă. Regret că în perioada de criză a PD unii din ei nici măcar nu erau în țară, nu s-au implicat în campania electoralî, în procesul de consolidare a partidului. Noi i-am încurajat să fim uniți. Au stat departe de PD în speranța că partidul se va dezbina, dar atunci când au văzut că nu s-a întâmplat acest lucru au devenit brusc foarte activi. Între noi și ei sunt diferențe, însă nu sunt legate de vectorul de dezvoltare a țării”, a spus Filip în cadrul unui briefing de presă. 

Acesta mai spune că nu știe despre ce „șantaje” ar putea fi vorba și că „au fost inventate niște pretexte, nu s-au văzut argumente reale care să-i făcă pe cei 6 democrați să ia această decizie”.

Totodată, Filip a specificat că „începand de astăzi asupra PD nu vor mai fi presiuni din exterior” și, nu în ultimul rând, a ținut să sublinieze că decizia celor care au plecat „a fost influențată” din exterior.

În același timp liderul democraților a menționat că „PD la moment nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții, nici pe stânga nici pe dreapta”. Același lucru a fost spus de deputatul socialist Grigore Novac, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova: „PD și PSRM nu sunt deloc aproape sa facă o coaliție”.

Detalii: 

Candu: L-am sunat aseară pe Pahotniuc și i-am anunțat decizia de plecare

Filip: Am luat act de anunțul făcut de acest grup de colegi de a părăsi PDM

Candu (ex-PDM), despre viitoarea coaliție PSRM - PDM: „Se negociază preluarea a patru ministere”