Președintele Igor Dodon a demonstrat în fața presei harta Moldovei istorice și a declarat că jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc.

Igor Dodon  nu s-a abținut din a se lăuda cu harta Moldovei istorice întocmită în secolul XVIII de către cartograful italian Bartolomeo Borghi după războiul ruso-turc din 1790-1791 și dăruită președintelui moldovean de Vladimir Putin.

Dodon și-a manifestat regretul că în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întreg teritoriul al Moldovei, dar s-a oprit pe Prut. „Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”.

Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat la Moscova că nu are intenția de a pune un gard de fier pe râul Prut și a subliniat că programele umanitare pe care Republica Moldova are cu România sunt benefice și nu ar trebui să fie stopate.

 „Noi nu avem nicio problemă cu România, excepție fiind una singură: încercarea de a face unirea cu Republica Moldova. În rest nu avem nicio întrebare.  De ce în România funcționează o lege care interzice organizațiile separatiste, iar la noi unionismul este promovat la nivel politic?”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă la TASS.