Președintele Igor Dodon, care ar controla acum o mare parte din fracțiunea PD, ar putea să se pomenească cu demiterea Guvernului Chicu, iar PSRM ar putea fi aruncat în opoziție. Mai mult, Dodon ar putea pierde alegerile prezidențiale și parlamentarele anticipate. Prognoza îi aparține liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Într-un live pe Facebook, Usatîi a menționat că astăzi s-ar fi confirmat declarațiile sale de acum câteva luni.

Eu vă spuneam de grupul Nichiforciuc… Vreau să vă spun că Dodon - „vodoleiul” - se teme foarte tare acum. Acum au ieșit de la PD șase deputați, dar numărul acestora poate ajunge la 16. Uite atunci vor începe problemele pentru el. Acești 16 deputați, împreună cu „ACUM” și Partidul „ȘOR”, vor da jos Guvernul Chicu. Vor fi provocate alegeri anticipate și atunci Dodon va pierde alegerile prezidențiale, iar PSRM nu mai ia voturi. Va pierde tot”, a opinat Usatîi.

De asemenea, acesta s-a referit și la declarația lui Andrei Goncharenko, care a anunțat că-l va acționa în judecată pentru calomnie, după ce a spus că Dodon i-ar fi cerut 50 de milioane de euro pentru a mușamaliza ancheta în privința concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

La fel ca și în alte cazuri, când spusele mele s-au adeverit, Goncharenko va recunoaște că „vodoleiul” i-a cerut 50 de milioane de euro. Acum vedem că Goncharenko vrea să se retragă. El nu a vrut să-i ofere acești bani lui Dodon. Acum Igor Dodon trebuie să întreprindă măsuri pentru a întoarce AIC statului. Are toate pârghiile pentru a face asta”, a conchis Usatîi.

Sursa: ZiarulNational