Ședință la PDM. Deputații fracțiunii s-au întrunit, astăzi, pentru a discuta mai multe subiecte, printre care și moțiunea simplă împotriva ministrului de externe, Aureliu Ciocoi. 

ssssssssssssssssssssssMembrii fracţiunii au luat act de explicaţiile ministrului Ciocoi, care a spus că regretă această exprimare nereuşită şi îşi cere scuze în faţa cetăţenilor Republicii Moldova şi a veteranilor războiului de pe Nistru. Totodată, şeful diplomaţiei moldoveneşti a menţionat că parcursul european şi implementarea Acordului de Asociere cu UE  rămân priorităţi ale politicii externe a ţării. Deputaţii democraţi au solicitat ministrului de Externe să promoveze o politică externă în interesul naţional, ghidându-se de prevederile Constituţiei şi a Acordului de pace din 1992”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii. 

sssssssssssssssssssssFracţiunea PDM şi-a reiterat caracterul condiţionat de susţinere a Guvernului Chicu şi promovarea pe plan extern a mesajului privind recunoaşterea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în limitele hotarelor sale recunoscute internaţional.

ssssssssssssssssssss„Membrii fracţiunii PDM l-au preîntâmpinat pe ministrul de Externe, dar şi pe alţi miniştri din actualul guvern, să se ocupe nemijlocit de activitatea executivă şi să se abţină de la declaraţii politice, care dezbină societatea”, se mai arată în comunicatul PDM.