Purtătorul de cuvânt al președinției, Ion Ceban a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook la declarația Partidului Democrat care spun că vor apăra politic Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Ceban susține că „PDM încă nu a înțeles că din decembrie Republica Moldova are un președinte ales de popor, care pune în practică dorințele cetățenilor. Iar mai mult de jumătate dintre ei cred că Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Euroasiatice”.

„Guvernanții au negociat Acordul de Asociere cu UE pe ascuns, oamenii nu înțeleg ce au semnat ei acolo și nici nu au văzut vreun beneficiu până acum. Dimpotrivă, efectul a fost o înghețare a relațiilor economice cu Rusia și multe pagube directe asupra cetățenilor. Președintele a promis că va repara acest lucru și va face tot ce îi permite funcția pentru a scoate țara dintr-un acord păgubos pentru cetățenii ei. O va face mai devreme sau mai târziu”, conchide purtătorul de cuvânt al președinției. 

Amintim că Partidul Democrat a anunțat astăzi că anunță că este „categoric împotriva” poziției șefului statului exprimată la Moscova privind anularea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Democrații susțin că sunt gata să „neutralizeze politic orice încercare” în acest sens.

Într-un cominicat de presă, PDM anunță că se pronunță ferm pentru continuarea apropierii Moldovei de Uniunea Europeană și susține că relația Moldova – UE trebuie să rămână axa fundamentală a politicii noastre externe.

De precizat este și faptul că astăzi în cadrul declarațiilor pentru presă după întrevederea cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014