Candidatul independent, Grigore Cobzac, și socialistul Ștefan Gațcan sunt lideri în opțiunile alegătorilor din Hâncești. Cel puțin asta arată datele unui sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

Astfel, potrivit studiului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripția cu numărul 38, Hâncești, mandatul de deputat ar fi câștigat de candidatul susținut de PUN și PPDA, Grigore Cobzac. Datele sondajului arată că acesta ar acumula 16,7 la sută din sufragii. Cu 0,3% mai puțin (16,4%) ar obține candidatul socialist Ștefan Gațcan.

Pe locul trei s-ar clasa democratul Ion Mereuță, pentru care au optat 9,7 la sută din respondenți. Acesta ar fi urmat de Olesea Stamate, susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, care ar acumula 8,2%. Dorin Chirtoacă ar obține un scor de 6,8 la sută, iar Vitalie Balinschi - 6%. 

Totuși, puțin peste 20 la sută dintre respondenți au declarat că nu știu și nu răspund pentru cine vor vota la acest scrutin.

6,7 la sută dintre cei chestionați au spus că nu vor participa la aceste alegeri. 

Sondajul a fost realizat în perioada 12-1 februarie, pe un eșantion de 412 respondenți din 13 localități ai circumscripției Hîncești. Marja de eroare reprezintă 5%.