Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, anunță că ministrul de Externe va participa miercuri, 19 februarie, la ședința fracțiunii în cadrul căreia va fi discutat subiectul cu privire la moțiunea simplă depusă de către deputații PPDA și PAS. Potrivit politicianului, în urma discuțiilor care vor avea loc partidul va decide dacă susține sau nu această moțiune.

Pavel Filip a anunțat că, în comparație cu alți colegi care acum susține proiectul blocului ACUM, a condamnat din primele zile acele declarații a șefului diplomației moldovenești precum că armata rusă a oprit războiul de pe Nistru din 1992.

Am condamnat atunci această declarație... Eu m-am revoltat, pentru că nu mi-a plăcut această declarație. Nu am luat apă în gură, precum alți colegi care spun că trebuie votată moțiunea... Vom lua decizia la fracțiunea PDM. Nu pot spune azi dacă vom vota sau nu. Consider aceste declarații jignitoare, dar nu vreau să acționez emotiv”, a spus el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, de la TVR Moldova.

Amintim că Andrian Candu a anunțat că parlamentarii democrați ar trebui să susțină inițiativa colegilor din PPDA și PAS și să voteze moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Detalii: Andrian Candu: PDM trebuie să susțină moțiunea împotriva lui Ciocoi