Pavel Filip nu exclude că cei care critică întrevederea conducerii PDM cu reprezentanții PSRM, Igor Dodon și Ion Chicu, ar fi fost supărați de faptul că nu au ajuns în funcții de conducere din cadrul formațiunii. Totodată, liderul democraților spune că anunțurile publice, lansate de deputații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu ar fi fost făcute „pentru altcineva”.

Aceste declarații au fost făcute publice, nu au venit la partid, nu m-a telefonat nimeni pe mine sau colegii. Eu ajung la concluzia că aceste declarații au fost făcute pentru altcineva. Știți cum se mai întâmplă la noi când soțul felicită soția cu ziua de naștere pe Facebook. Această adresare nu este în primul rând pentru soție, dar este pentru altcineva”, a declarat el în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Detalii: SURSE // PDM, pe muchia scindării. Un grup de deputați, gata de plecare

Filip a mai spus că, la moment, deciziile în interiorul PDM se iau în mod democratic, fapt care deranjează pe unii.

Eu cred că democrația internă care a apărut în PDM îi deranjează pe unii. Cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pentru funcția de vicepreședinți, coordonată cu o persoană-două-trei, așa cum anterior se luau deciziile în Partidul Democrat. Eu am adunat toată fracțiunea și am propus să avem 9 vicepreședinți, responsabili pe domenii. Colegii au propus candidaturi, după care au primit buletine de vot și au avut loc alegeri secrete”, a menționat el.

De precizat este că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Detalii: Dodon, detalii despre ședința comună a PDM și PSRM la Parlament cu participarea premierului Chicu

Totuși, nu toți democrații au fost invitați la acest eveniment. Parlamentarii Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari au declarat pentru Deschide.MD că nu au participat la ședință și nu cunosc subiectele discutate.

Detalii: Sârbu și Cebotari nu au fost informați despre întrevederea PDM-PSRM de la Parlament

Detalii: Cum explică Diacov „neparticiparea” unor deputați PDM la ședința discretă cu PSRM

Ulterior, deputatul Andrian Candu a anunțat că parlamentarii democrați ar trebui să susțină inițiativa colegilor din PPDA și PAS și să voteze moțiunea simplă împotriva activității ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi.

Detalii: Andrian Candu: PDM trebuie să susțină moțiunea împotriva lui Ciocoi