Candidatul independent la funcția de deputaț în cadrul circumscripției nr.38 (Hîncești), Grigore Cobzac, susține că decizia de a se înscrie în această cursă a reieșit inițial din protest, însă acum este una asumată, chibzuită și susținută de echipa care stă în spatele său. Acesta speră că alegerea sa este susținută și de electorat.

Nu sunt un începător în domeniul public. Am în spate o experiență de consilier raional, de președinte de raion, de deputat, iar mai nou, de consilier orășenesc. Am o experiență care este una, apropo, foarte interesantă. Pe toate acestea le pot pune în serviciul alegătorilor din circumscripție și nu numai. În mare măsură, experiența mea este legată de orașul Hâncești și ar fi păcat să nu pun aceste cunoștințe la dispoziția hânceștenilor”, a menționat candidatul.

Cobzac afirmă că este plin de idei și abia așteaptă să-și înceapă activitatea, în cazul în care cetățenii îi vor acorda încrederea.

Ce voi face dacă voi ajunge de unul singur în Parlament, în calitate de candidat independent? Această întrebare de regulă vine din zona partidelor, care ele înseși au ceva mai mult de zece mandate în Parlament și care, pentru a-și promova proiectele de legi, hotărâri etc., sunt nevoiți să se coalizeze. Or, în acest sens eu am declarat nu o dată că în Republica Moldova în viitorii mulți ani de zile va fi necesară o guvernare de coaliție, unde politicienii, volens nolens, vor trebui să găsească un numitor comun. Experiența mea de parlamentar vine tocmai din timpurile când noi eram în minoritate într-un Parlament corupt, cum a fost cel precedent. Și cunoașteți, am fost deputat al Partidului Liberal Democrat și am rămas în fracțiune până la capăt. Și chiar fiind în minoritate, vocea noastră a fost auzită, iar noi eram o voce care se pronunța regulat împotriva regimului. Și în acest Parlament, credeți-mă, va fi necesar de a demonstra calități de rezistență”, a mai spus Grigore Cobzac.

Amintim că alegerile în circumscripția Hîncești vor avea loc la data de 15 martie. În cursă s-au înscris 7 candidați: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Grigore Cobzac (candidat independent), Dorin Chirtoacă (MPU), Anatolie Postolachi (PLDM) și Vitalie Balinschi (PȘ).