Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PAS Mihai Popșoi, publică proiectul Declarației pentru reconfirmarea vectorului european al Republicii Moldova, despre care anterior se declara că ar fi subiect de discuție între deputații PDM, PAS și PPDA. Totuși, parlamentarul critică democrații cu care nu se poate întâlni de două săptămâni.

De două săptămâni încercăm să ne întâlnim cu reprezentanții PDM pentru a definitiva textul final al Declarației pentru reconfirmarea vectorului european și promovarea consecventă a cursului strategic și ireversibil de Integrare Europeană. Deși colegii din PDM au avut o contribuție consistentă la elaborarea documentului prin schimbul de email-uri, totuși au evitat să discutăm pe viu pentru a finaliza documentul. Ieri noaptea am înțeles de ce. Regretăm lipsa de devotament și consecvență față de năzuința majorității cetățenilor Republicii Moldova de a urma calea integrării europene: a combaterii corupției, a justiției independente, a reformelor economice, alegând în schimb calea a patra - calea spre nicăieri. Suntem convinși că majoritatea cetățenilor sprijină demersul nostru exprimat în această Declarație”, a scris el.

Amintim că în aceste zile deputații PDM, PAS și PPDA urmau să negocieze o declarație privind ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova care ar urma să fie, la fel, pusă la vot în Parlament.

În același timp, fracțiunea PSRM a venit cu o propunere cu privire la adoptarea a unei „Declarații privind necesitatea politicii externe echilibrate a Republicii Moldova”.

Detalii: PSRM propune Parlamentului votarea unei declarații privind politica externă echilibrată a R. Moldova