PDM infirmă speculaţiile apărute în spaţiul public referitoare la negocierea unei eventuale coaliţii PD-PSRM. „Partidul Democrat nu poartă actualmente discuții pentru crearea unor alianţe. Asemenea decizii se iau doar în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM, în mod democratic şi transparent”. Cel puțin asta afirmă formațiunea, într-un comunicat de presă.

Noul birou executiv al PDM s-a întrunit, astăzi, în şedinţă de lucru. Potrivit formațiunii, în cadrul acesteia, a fost discutată agenda pentru săptămâna curentă, dar şi priorităţile partidului pentru acest început de an.

Amintim că luni seara, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Detalii: Dodon, detalii despre ședința comună a PDM și PSRM la Parlament cu participarea premierului Chicu

Totuși, nu toți democrații au fost invitați la acest eveniment. Parlamentarii Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari au declarat pentru Deschide.MD că nu au participat la ședință și nu cunosc subiectele discutate.

Detalii: Sârbu și Cebotari nu au fost informați despre întrevederea PDM-PSRM de la Parlament

Detalii: Cum explică Diacov „neparticiparea” unor deputați PDM la ședința discretă cu PSRM