Deputatul PAS, Mihai Popșoi, susține că planurile și înțelegerile între PDM și PSRM sunt clare pentru toți, însă fracțiunea din care face parte oricum va continua procesul de discuții cu democrații pentru a vota declarația comună cu privire la integrarea europeană.

„Încă nu am suficiente informații ca să comentez ce s-a întâmplat acolo (n.r. întrevedere PD-PSRM la Parlament, 17.02.2020). E cert că ei au careva discuții, planuri, înțelegeri, care sunt clare pentru toți. Noi încă definitivăm declarația cu privire la integrarea europeană, curs strategic și ireversibil. Chiar dacă avem unele dubii de finalitate a acestui proces în contextul evenimentelor de ieri, dar atâta timp cât PD se declară partid pro-european, sperăm să ajungem să votăm această declarație”, a comentat Mihai Popșoi pentru Deschide.MD.

Vezi și: Deputat PAS: ACUM şi PDM pregătesc o declaraţie comună privind parcursul european al R.Moldova

Totuși, deputatul PAS susține că este evidentă o scindare în PDM. 

„Speculez ca și toată lumea, e evident lucrul acesta”, a spus deputatul. 

Anterior, și liderul fracțiunii parlamentare a PPDA, Alexandru Slusari, a spus că scindarea Partidului Democrat „este vizibilă cu ochiul liber”, iar o parte a formațiunii, în frunte cu Pavel Filip, a capitulat în fața lui Dodon.

Detalii: Slusari: Scindarea PDM este vizibilă cu ochiul liber

Amintim că luni seara, pe 17 februarie, conducerea PDM și a PSRM a avut o întrevedere discretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Detalii: Dodon, detalii despre ședința comună a PDM și PSRM la Parlament cu participarea premierului Chicu

Totuși, nu toți democrații au fost invitați la acest eveniment. Parlamentarii Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari au declarat pentru Deschide.MD că nu au participat la ședință și nu cunosc subiectele discutate.

Detalii: Sârbu și Cebotari nu au fost informați despre întrevederea PDM-PSRM de la Parlament

Detalii: Cum explică Diacov „neparticiparea” unor deputați PDM la ședința discretă cu PSRM