Igor Dodon confirmă întrevederea deputaților PDM și PSRM, care a avut cu puțin timp în urmă, la Parlament. Potrivit șefului statului, la ședință au participat Președintele țării, președintele Parlamentului, prim-ministrul, precum și conducea PSRM și PDM, la nivel de președinți și vicepreședinți.

La întâlnirea de lucru au fost discutate și problemele abordate de cetățeni în cadrul vizitelor întreprinse în teritoriu de reprezentanții Președinției, Guvernului, Parlamentului”, a scris Dodon.

Totodată, Dodon a menționat că Ion Chicu a prezentat situația privind direcțiile prioritare spre care Guvernul își orientează activitatea.

Liderii PSRM și PDM au făcut un schimb de opinii cu prim-ministru în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului, dar au cerut și o adaptare cât mai bună a agendei guvernamentale la angajamentele pe care cele două partide și le-au asumat în fața cetățenilor. Sprijinul PDM și PSRM pentru actualul Executiv este bazat pe o platformă socială în care au fost unite principalele priorități ale cetățenilor, nu pe una politică, astfel că se așteaptă ca Guvernul să acționeze în continuare anume pentru rezolvarea problemelor prioritare ale cetățenilor. Conducerile celor două partide au prezentat în acest sens așteptările pe care le au de la echipa guvernamentală și au convenit cu primul ministru ca periodic să fie făcută o evaluare a modului în care se acționează pe cele mai importante domenii de activitate”, a menționat Dodon.

Șeful statului a precizat că PDM a propus „realizarea în comun de către Guvern și Parlament a unui plan de dezvoltare a țării pe următorii ani, care să conțină măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor”.

Președintele PDM Pavel Filip a insistat ca platforma socială pe care funcționează în acest moment Guvernul și majoritatea parlamentară să rămână una exclusiv bazată pe rezolvarea problemelor cetățenilor, departe de orice false dezbateri geopolitice, să urmeze direcția de dezvoltare europeană, inclusiv în ceea ce privește întărirea statului de drept și eradicarea corupției, urmărind obiectivul de modernizare și integrare europeană a Republicii Moldova”, a mai adăugat el.

Amintim că deputații PDM și PSRM s-au întrunit cu puțin timp în urmă în cadrul unei ședințe în Parlamentul Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către sursele din cadrul celor două formațiuni.