Deputatul ACUM, Iurie Reniță, îl ironizează pe Igor Dodon. Parlamentarul califică declarațiile făcute de președinte în cadrul unui interviu pentru „Euronews”, drept „profunde și filosofice”.

Deputatul a spus ironic că declaraţia lui Igor Dodon este una cu adevărat „epocală”, „al unui mare gânditor şi profet”, care poate să scruteze viitorul Republicii Moldova, al Europei şi al întregii omeniri.

„După ce „ai noştri” l-au dus la ONU să ţină un discurs de toată ruşinea (dar pe placul Moscovei!), după ce a înnebunit Bruxelles-ul, NATO şi München-ul cu făcătura rusească de „recunoaştere internaţională a neutralităţii permanente a Republicii Moldova” (dar cu armata rusească de ocupaţie pe teritoriul ei!), după ce a făcut mai multe poze, exclusiv ocazionale, cu unii lideri internaţionali, după ce a „echilibrat” în faţa Kremlinului cea mai dezechilibrată şi inconsecventă politică externă, vedeta nr.1 a politicii externe moldoveneşti (poate chiar şi a celei internaţionale!) a dat-o tare, dar tare de tot, cu o abordare profund filosofică şi globală, într-un interviu pentru „Euronews”, a scris Iurie Reniţă pe pagina sa de Facebook. 

„Cred că Rusia ar putea ajuta UE să fie mai puternică... Să fim sinceri: o Europă puternică fără Federaţia Rusă nu poate fi. Cu un asemenea cugetător şi clarvăzător, în sfârşit Republica Moldova are viitorul sau sigur - de la Lisabona până la Vladivostok!”, a mai adăugat Reniță.
Amintim că Igor Dodon a declarat că Europa nu poate fi mai puternică decât dacă întinde legături mai strânse cu Rusia și a vorbit despre o Europă de la Lisabona până la Vladivostok. Detalii AICI.