Vicepreședintele Partidului Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, spune că o eventuală alianță a PPDA cu Partidul Democrat este imposibilă. Asta pentru că „în PD ar mai fi persoane servile președintelui Igor Dodon”, afirmă deputatul. Mai mult, acesta susține că formațiunea condusă acum de Pavel Filip ar fi încă „necurățată”.

Întrebat de jurnaliști despre o posibilă alianță dintre Blocul ACUM și PDM, deputatul a spus că, la ora actuală, nu vede posibilă o eventuală coaliție.

„Cât este de posibilă o asemenea coaliție, în situația în care noi nu vedem progres în Partidul Democrat?! Ultimele modificări, remanieri de cadre, de sâmbătă, cu desemnarea altor vicepreședinți, în opinia mea, personală, sunt un regres. Acolo vedem persoane toxice din anturajul lui Plahotniuc, a actualului președinte Dodon… Din punctual meu de vedere, cea mai mare problemă a Partidului Democrat este, la moment, Partidul Democrat. (…)  Alianța cu un partid care nu s-a curățat și care rămâne pe poziții vechi, fără progres, nu o văd posibilă. Dar asta nu înseamnă că nu putem colabora în Parlament pe anumite proiecte”, a declarat Slusari.

Detalii: PDM și-ar fi desemnat vicepreședinții. Cine sunt adjuncții lui Pavel Filip

Cât privește pactul de neagresiune propus, săptămâna trecută, de Partidul Acțiune și Solidaritate, Alexandru Slusari spune că nu înțelege contextul în care a fost înaintată această inițiativă. Mai mult, acesta susține că PPDA va aștepta, pentru început, un răspuns din partea PAS cu privire la inițierea unor discuții pe subiectul desemnării unui candidat comun al forțelor pro-europene pentru alegerile prezidențiale din toamnă.

„Vrem să înțelegem definitiv și corect intențiile colegilor noștri. Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu ideea unui candidat unic apartinic. Pentru asta nu este nevoie de un pact de neagresiune. Trebuie doar de răspuns: da sau nu, agreați ideea sau nu agreați; sunteți gata ca toate partidele, 5-6, câte sunt de centru-dreapta, să ne așezăm, cu societatea civilă, fără presă, și să discutăm acest subiect, să vociferăm niște nume. Am venit cu această idee. În schimb, din presă, aflăm despre pactul de neagresiune. Eu cum să înțeleg acest lucru? Asta înseamnă că, indirect, nouă ni s-a răspuns că ideea voastră nu e agreată (…)”, a precizat deputatul.

Vicepreședintele Parlamentului mai spune că PPDA planifică să clarifice aceste aspecte în săptămâna ce urmează.

„Dacă ideea nu se agreează și pactul de neagresiune este un fel diplomatic de a refuza, vom lua act, vom analiza situația și, după asta, vedem ce facem. Vii cu o propunere, nu primești nici „da”, nici „nu”, dar, în schimb, primești o altă propunere, din altă zonă, din altă operă”, a conchis Alexandru Slusari.

Acum o săptămână, PAS a propus semnarea unui pact de neagresiune, care poate fi subscris de reprezentanții a cinci formațiuni. Deputatul PAS, Igor Grosu, preciza atunci pentru Deschide.MD că documentul este necesar pentru a evita „atacurile reciproce și pentru a canaliza eforturile spre a-l impiedica pe Igor Dodon în așa-numita „operă” a lui de a pune mâna pe toate instituțiile statului”.

Detalii: De la bloc la pact/ PAS și PPDA discută semnarea unui pact de neagresiune între partidele de dreapta

Detalii: Slusari: Noi am vrut candidat comun, dar PAS a venit cu pact de neagresiune