Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat că PSRM va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și intenționează să anuleze Acordul de Asociere cu UE semnat de Republica Moldova în anul 2014.

„Consider că Partidul Socialiștilor va câștiga alegerile parlamentare din 2018 și atunci va fi anulat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acest lucru îl voi discuta și cu partenerii de la Bruxelles. La Bruxelles vom trece în revistă rezultatele obținute în urma semnării Acordului de Asociere și vom aprecia acest acord”, a declarat Dodon la conferința de presă susținută alături de omologul rus Vladimir Putin.

Igor Dodon a mai declarat că intenționează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicție cu alte acorduri semnate de Republica Moldova. Dodon l-a rugat pe Putin să primească republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice. 

„În dimineața de azi m-am întâlnit cu conducerea Consiliului Uniunii Eurasiatic și am venit cu o inițiativă privind semnarea unui memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasiatică. Acest memorandum nu se află în contradicție cu acordurile semnate cu alți parteneri. I-am cerut lui Vladimir Putin ca Republica Moldova să devină observator în cadrul Uniunii Eurasiatice și în cadrul Comisiei Eurasiatice”, a mai declarat Igor Dodon.