Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a exprimat speranța că prima vizită a președintelui Igor Dodon la Moscova va impulsiona relațiile bilaterale pe toate direcțiile. Putin a făcut aceste declarații în debutul întrevederii.

„Moldova este un partener important pentru noi în regiune”, a declarat Vladimir Putin. „Din păcate, cunoaștem că relațiile dintre statele noastre nu au fost cele mai bune în ultima perioadă”, a declarat Putin.

Despre impasul în relațiile moldo-ruse vorbește și faptul că schimburile comerciale dintre cele două state s-au diminuat de două ori. „Sper că prima vizită a dumneavoastră va  impulsiona dezvoltarea relațiilor bilaterale”, a declarat Vladimir Putin, care l-a felicitat pe Dodon cu victoria la alegerile prezidențiale.

„În ultimii șapte ani, a dispărut parteneriatul strategic din documentele noastre”, a declarat Igor Dodon. Potrivit acestuia, cetățenii Republicii Moldova au demonstrat prin alegerea pe care au făcut-o în cadrul scrutinului prezidențial că vor o apropiere de Federația Rusă.