Deputatul fracțiunii PAS, Oazu Nantoi, este nemulțumit de politica editorială a postului public de televiziune. Acesta a expediat o sesizare în care cere Consiliului Audiovizualului să analizeze oportunitatea inițierii unei verificări și evaluări a independenței și imparțialității editoriale a conducerii Departamentului Știri și Dezbateri al televiziunii Moldova 1.

Parlamentarul spune că în ultimele 3 luni, în 15 din cele 19 ediții ale emisiunii „Moldova în Direct”, au fost prezentate exclusiv opinia șefului statului și a susținătorilor Guvernului lui Igor Dodon.

„Astfel, în ultimele trei luni, în perioada 12 noiembrie 2019 - 12 februarie 2020, la postul de televiziune Moldova 1, au fost difuzate 19 ediții ale emisiunii ”Moldova în Direct”. În cadrul acestor emisiuni au fost prezenți: Președintele Igor Dodon – 4 ediții, Prim-ministrul Ion Chicu – 3 ediții, Pavel Filip – 2 ediții, Miniștri în Guvernul Chicu – 6 ediții”

Mai mult, acesta spune că, în perioada de referință, în cadrul emisiunii a fost invitat doar un singur deputat care se află în opoziție cu politicile promovate de Guvernul lui Igor Dodon.

„Constatăm că realizatorii emisiunii „Moldova în Direct” desconsideră metodic opiniile și viziunile politice care sunt în opoziție cu politicile promovate de Guvernul lui Igor Dodon. Această stare de lucruri stârnește îngrijorări rezonabile cu privire la imparțialitatea și independența editorială a Departamentului Știri și Dezbateri al televiziunii Moldova 1”, a scris Oazu Nantoi pe pagina sa de facebook.