Viorel Morari spune că a fost reținut pentru ca Veaceslav Platon să fie eliberat înainte de termen. Declarațiile au fost făcute, astăzi, în timpul ședinței de judecată.

Întrebat de presă înainte de a intra în sala de judecată dacă acțiunile în dosarul său se întreprind pentru ca Veaceslav Platon să fie eliberat înainte de termen, Morari a răspuns: „Da, probabil că da”.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut pe 10 ianuarie, fiindu-i înaintate mai multe capete de acuzare - „abuz în serviciu”, „fals în acte publice” și „amestec în înfăptuirea urmăririi penale”. Iar astăzi, Stoianoglo a declarat că Procuratura Generală a inițiat încă un dosar pe numele acestuia - „îmbogățire ilicită”.

Anterior, Viorel Morari a declarat că dosarele sale ar fi fost fabricate de „președintele statutului, Igor Dodon, conducerea Procuraturii Generale, inclusiv și a unor adjuncți ai instituției”. 

Detalii: Viorel Morari: Am fost reținut la comanda politică a lui Igor Dodon

De precizat este că, în luna decembrie, Viorel Morari, pe atunci șef al Procuraturii Anticorupție, a dispus investigarea dosarelor care l-ar viza peșeful statului Igor Dodon, dar și Partidul Socialiștilor. Mai exact, este vorba despre finanțarea ilegală a formațiunii cu bani din Federația Rusă, fapt recunoscut de Igor Dodon, într-o discuție cu liderul de atunci al democraților, Vlad Plahotniuc.

Detalii: Reluarea dosarului pe finanțarea externă a PSRM, cauza înlăturării din funcție a lui Morari