Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Dumitru Socolan, i-a cerut ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, să se abțină de la participarea la activitățile organizate de către structurile separatiste de la Tiraspol.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, Socolan a discutat cu Vasnețov în cadrul unei întrevederi la Ministerul de Externe.

„Recunoscând rolul deosebit pe care Federaţia Rusă îl joacă în calitate de mediator în procesul de reglementare transnistreană, Dumitru Socolan a ţinut, totodată, să reitereze solicitarea autorităţilor moldoveneşti privind abţinerea de la participarea diplomaţilor acreditaţi în Republica Moldova la activităţile organizate de către structurile de la Tiraspol, care servesc drept motiv pentru diferite speculaţii politice”, se arată în comunicatul MAEIE.

Amintim că diplomații ruși participă practic la toate evenimentele organizate de structurile separatiste din stânga Nistrului. La ultimele evenimente, Vasnețov a reiterat că Rusia este garantul păcii și securității Transnistriei.