Termenul limită pentru depunerea listelor de subscripție în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală numărul 38, Hâncești a expirat joi, 13 februarie. Astfel, oficial, în cursa pentru alegerile parlamentare noi sunt înregistrați șapte concurenți electorali.

Solicitat de IPN, Ion Croitoru, vicepreședinte al Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Hâncești, a spus că Vlad Țurcanu, candidatul Partidului Unității Naționale, care a solicitat listele de subscripție pentru a acumula semnături în vederea susținerii sale, nu le-a depus până joi, 13 februarie, ora 17.00, pentru a fi înregistrat în cursă, nici nu le-a restituit organului electoral, deși anterior a anunțat că se retrage în favoarea candidatului independent, Grigore Cobzac. Vlad Țurcanu este așteptat în continuare să restituie listele de subscripție solicitate. Penalizări pentru restituirea lor cu întârziere nu sunt prevăzute.

La funcția de deputat în circumscripția electorală uninominală Hâncești candidează Ion Mereuță, de la PDM, Ștefan Gațcan – PSRM, Olesea Stamate – PAS, Vitalie Balinschi – Partidul Politic Șor, Dorin Chirtoacă – Blocul Electoral UNIREA, Grigore Cobzac – candidat independent și Anatolie Postolachi – PLDM.

Campania electorală începe astăzi, 14 februarie, iar alegerile vor avea loc în data de 15 martie. Agitația electorală poate fi desfășurată până pe 13 martie inclusiv. În ziua alegerilor, pe 15 martie, și în ziua precedentă scrutinului agitația electorală este interzisă. De astăzi pot face campanie electorală concurenții care deja au fost înregistrați în cursa pentru funcția de deputat. Aceștia pot distribui pliante informative, organiza întâlniri cu alegătorii, participa la dezbateri electorale și pot plasa publicitate electorală.